Vis Vitalis
  • Репертоар

„Трите ключа” (2004) по идея на Мая Йовчева

3-та награда на ДЮТФ „Приказка за теб” – Варна

Авторска музика на Яна Александрова.

„Трите ключа” е пътешествие в главата на млада писателка на фантастични романи, по време на което тя се сблъсква със собствените си ограничения и предразсъдъци и търси начин да ги преодолее с помощта на една от своите второстепенни отрицателни героини.

„Ледена епоха” (2005) по едноименния анимационен филм на 20th Century Fox

С артисти от Варненска Детска Опера.

Авторска музика на Яна Александрова.

Игран благотворително пред учениците от училището за деца с нарушено зрение, кв. Аспарухово, Варна.

„Ледена Епоха” на МТ „Вис Витарис” следва точно сюжета на едноименния филм, но го превръща в мюзикъл. Специално подбраните изпълнители от ВДО достойно пресъздават на сцената вече любимите на деца и възрастни герои, без да отстъпват в играта си на оригинала. Посланието на спектакъла достига до зрителя неусетно докато се смее и следи с интерес интригата.

„Момиченцето от Земята” (2005) по разказа „Да пееш на слънцето” на Лейди Дементиа от САЩ

Авторска музика на Яна Александрова.

Игран благотворително пред децата от дом „Гаврош” – Варна.

В „Момиченцето от Земята” вечната битка между Добро и Зло сякаш спира за момент, за да ни даде възможност да се запознаем по-отблизо с участниците в нея. Спектакълът фокусира върху отношенията между ангела Самаел и дявола Касиел, типичната двойка полицай и престъпник. След срещата си с едно специално малко момиченце, Касиел преосмисля кариерата си на дявол, а Самаел от своя страна е принуден да признае, че не всичко на света е черно-бяло.

„Как решихме да унищожим човечеството” (2006) по творби на млади автори от различни държави

3-та награда за младежки спектакъл на ІХ Фестивал на любителските театри „Каварна 2006”

2-ра награда на ДЮТФ „Приказка за теб” – Варна, 2006 година.

В „Как решихме да унижощим човечеството” Международната Асоциация на Младите Творци решава, че човечеството е гадно и зловредно и не заслужава повече да съществува. Затова се опитва да го унищожи с бацили на опасни болести, които пуска директно в главите на хората. Такива болести са Скука, Въображение, Любов, Война… Но, както се оказва, всяка нова болест лекува предишната. Възниква въпросът дали и защо все пак човечеството заслужава шанс.

„Нищо Общо 1“ (2007)

„Нищо общо 2”(2007) по сонети на У. Шекспир, сценарий Яна Александрова и Зорница Златева

1-ва награда на ВДЮТФ „Приказка за теб”-Варна, 2007 година.

Неуморните ентусиасти от Музикален театър „Вис Виталис” този път са решили да се уповават на вечния и обичан Уил Шекспир. В спектакъла „Нищо общо” звучат неговите сонети… и още нещо. Разбираме в какви роли се превъплащават днешните млади влюбени. Дали тяхната любов е същата, като тази, за която пише великият драматург… или пък няма нищо общо с нея?

„Вегетативен романс”(2008) от Зорница Златева, с музиката на Яна Александрова

Копродукция с МТШ Отражение

„Вегетативен романс” е спектакъл за любовта и страстта… между два зеленчука, чиято съдба е да станат на салата. Благодарение на едно упорито и оптимистично ангелче, те получават втори шанс като се прераждат в хора. Но дали това е достатъчно, за да просъществува любовта им? Може би ние, хората, понякога забравяме да се радваме на сетивата си.

Зла: Неразказаната история на магьосничките от Оз” (2008)

Адаптация на хитовия бродуейски мюзикъл със същото заглавие по романа „Зла: Житейската история на Злата Вещица от Запада” на Грегъри Магуайър, който от своя страна е базиран на популярната приказка „Магьосникът от Оз”.

Либрето: Уини Холзмън

Музика: Стивън Шуорц

Оригинална постановка на Бродуей: Джо Мантела

Хедожествен превод от английски: Яна Александрова

Копродукция с МТШ Отражение

Абсолютен хит на Бродуей и носител на три награди „Тони”, „Wicked” е един от най-обичаните съвременни американски мюзикъли. Той преобръща наопаки представите ви за страната Оз и разкрива произхода на някои добре познати герои, както и на сребърните обувки.

Историята проследява младостта и приятелството на две момичета, които по-късно ще се превърнат в Добрата Вълшебница Глинда и Злата Вещица на Запада.

Елфаба е умна и смела девойка, която е имала нещастието да се роди зелена. Избягвана от съучениците си, сестра си и дори от собствения си баща, тя все пак успява да спечели приятелството на коренната си противоположност – красивата, популярна и малко самовлюбена Галинда. Голямата магическа сила, която Елфаба притежава я среща с Магьосника, за когото тя наивно вярва, че може да реши всичките й проблеми. За добро или зло, тази среща се превръща в повратна точка в живота и дружбата между двете момичета.

„Славеят“ (2009)


„Принцесата и граховото зърно“ (2009)


„Шапка пълна с небе“ (2010)